Előző Következő

Thai Masszázs hírek

A Thai masszázs jótékony hatása

A Thai masszázs jótékony hatása
A masszázs a test és a lélek legősibb, legtermészetesebb kényeztetése, mai felgyorsult világunkban méltán egyre népszerűbb módja a kikapcsolódásnak, feltöltődésnek. A több száz éves hagyományokon alapuló thai masszázs alapvetően eltér az európaitól, elméleti alapját a testet láthatatlanul behálózó energiavonalak rendszerének koncepciója alkotja. Fő célja a szabad energiaáramlás biztosítása, a szervezet saját energiáinak, öngyógyító rendszerének aktivizálása valamint rugalmas, oldott állapot és jó közérzet létrehozása.A thai masszázsnak két fajtája ismeretes a déli, ami főleg lágy simító fogásokat alkalmaz és az északi Wat Po ami erőteljesebb határozottabb fogásokat alkalmaz. A Wat Po masszázs 2.500 éves hagyományokon alapul. A többi masszázstól eltérően a thai masszázs abban is különbözik, hogy szárazon végzett masszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémeket. A Thai masszázs alkalmazása közben a páciens könnyű ruhában van.

Orchidea Thai Masszázs Szalon

Tradicionális Thai masszázs

Részben gyúró, részben nyújtó és feszítő fogásokkal, a különböző testrészek sajátos kimozgatásával a masszőr valamennyi ízületet, izomcsoportot átdolgozza, feloldva a bennük kialakult energiablokkokat. Az akupresszúrás pontok nyomásával az energiavonalak (meridiánok) mentén végighalad az egész testen egy sajátos koreográfia szerint. Ujjain kívül kézfejét, könyökét, térdét és lábát is használja, de az is előfordul, hogy a masszázst végző 40-50 kg súlyú hölgy egész testével a páciensre nehezedik.

Orchidea Thai Masszázs Szalon

Tradicionális Thai masszázs

Hatásai:
  • a vér és nyirokkeringés fokozásával serkenti az anyagcserét, ezáltal méregtelenítő,     salaktalanító hatása van
  • csökkenti az izomfeszültséget, az izmok ellazult, kipihent állapotba kerülne
  • az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer
  • növeli a szervezet energiaszintjét
  • oldja az izmok, ízületek merevségét
  • fájdalomcsillapító hatása is bizonyított, egyrészt akupresszúrás hatásának, másrészt a relaxáció következtében felszabaduló endorfinoknak köszönhetően.

Orchidea Thai Masszázs SzalonMasszázs után könnyűnek, ruganyosnak érezzük magunkat, laza, oldott állapot áll be, testileg és szellemileg frissebbek, aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Próbálja ki, tapasztalja meg Ön is, ennek a keleti csodának jótékony hatását!

Várjuk szeretettel szalonjainkban, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Orchidea Thai Masszázs Szalon
www.thaimasszazs-orchidea.com